De regerend kampioen bleek opnieuw een maat te groot voor HYC. Zondagavond  stond een voor Den Haag verdiende,  maar voor HYC overdreven 3-8 eindstand op het scorebord.

Coach Vincent pakte uit met een onuitgegeven opstelling. Evan Mosey maakte een volledig buitenlandse voorlijn met Voakes en Bathgate vol.  De Morgan-broers kregen Yente Franssen op de winger als gezel. Het tweede broederpaar Vercammen diende samen met Dries Leirs als defensieve buffer.  Bleek deze laatste combinatie succesvol dan was dit veel minder het geval voor de buitenlandse inbreng. De imports scoorden weliswaar twee keer maar kregen vooral veel goals om de oren van hun Haagse concurrenten….

De eerste periode verliep gelijk opgaand. Goalies Tomas Pek voor Den Haag en Bjorn Steylen hielden zoals van topkeepers verwacht, hun netten schoon. Na de pauze maakte een hardwerkend HYC  kennis met de Haagse efficiëntie. Les Reaney frommelde na 34 minuten de eerste goal voor de bezoekers binnen en amper tien minuten later stond de thuisploeg met 0-4 in het krijt via twee keer Raphael Joly en Alan Van Benthem.

Coach Vincent verving Bjorn Steylen door Mike Jansen, een wissel die menig wenkbrauw deed fronsen.  De 1-4 langs Andy Bathgate  (37eminuut) was voor het publiek als een pleister op een houten been.

Dat publiek had gelijk want vermijdbare goals van Van Benthem en Reaney zetten den Haag op een onoverbrugbare  1-6 voorsprong. Voakes en Mitch Morgan scoorden nog wel voor HYC maar ook Wurm en Joly mochten juichen voor Den Haag. Resultaat: een 3-8 eindstand in het voordeel van de bezoekers en een gefrustreerde thuisaanhang die in de derde periode alleen maar lullige tegengoals  kon optekenen. Lichtpunt in deze poel van ellende: een derde lijn die zich tegen een technisch  superieur Den Haag in de wedstrijd knokte en amper kansen weggaf.

Hopelijk geeft de buitenlandse powerline  zaterdag tegen Heerenveen wel present. Dan is de Vlaamse sportpers uitgenodigd voor wat een galamatch moet worden.   Jef VDB.  Periodestanden: 0-0, 1-4 en 2-4.  Foto's Kurt Tops /Nnieuws.